Uke 31 - 9 uker igjen:)

Uke 31

Barnet:

En liten drømmer.. Forskere har overvåket barn i lange perioder med ultralyd, og de har klart å vise at de rundt denne tiden drømmer når de sover. Man har i hvert fall tolket det slik, siden barnets øyne beveger seg på samme måte som hos sovende voksne.
Lurer på hva de drømmer om ...
Barnet begynner å utvikle underhudsfett, og hudoverflaten er mer rosa enn rød.

Moren:

Vann overalt... Er bena dine litt hovne? Passer ikke ringene dine lenger? Rundt denne tiden er det ikke uvanlig å oppleve at det samles opp vann i kroppen. Kroppen produserer minst 50 prosent mer blod og kroppsvæske under svangerskapet for å tilfredsstille barnets behov. Noe av denne ekstra væsken lekker over i kroppsvevet. Når den voksende livmoren presser på bekkenvenene, blokkeres delvis blodgjennomstrømningen i den nedre delen av kroppen din. Dette gjør at væske presses ut i vevet i bena og føttene dine, noe som gjør dem hovne. Dette er vanligvis ufarlig, men for å være på den sikre siden, måler jordmoren blodtrykket ditt hver gang du er til kontroll.
Hva skal du gjøre? Ikke kryss bena! Det hemmer sirkulasjonen enda mer! Sett ringen i et kjede, og gå med den rundt halsen. Og drikk mye væske, beveg deg for å hjelpe sirkulasjonen, og hvil med bena høyt!

 


Fint med sånne bukser da :)


Sånn ser jeg ut nå... Heavy!

Nå er det altså bare 9 uker igjen, og tida den flyr ifra meg, enda har vi ikke noe sted å bo- så jeg håper det går i orden snart! Masse som skjer om dagen, spesielt oppi "topplokket"- og kan hende jeg har noe spennende å fortelle neste uke igjen, krysser fingrer-bein-armer.. ja, alt som kan krysses egentlig, også blir det en veeeldig gla blogg neste uke!.. Hvis ikke må jeg bare sippe litt til om alt som ikke går i orden.. Ellers er alt bra her, er fortsatt ganske så asosial, men føler meg ikke heelt som meg selv nå som jeg bor i pappesker, kofferter og vesker, mens jeg venter på at hest og bil skal bli solgt, men etterhvert skal vi nok slå oss helt til ro..Det som er fint med å bo hos mamma og pappa er at jeg slipper iallefall ikke unna middagsmat hver dag, og fisk halve uka omtrent, så ingen fare med at jeg ikke får i meg sunn mat med nok næring i allefall, skal ikke akkurat skryte på meg at jeg var så flink til å lage ordentlig middag den siste tida som jeg bodde alene. Men det skal jeg absolutt bli flinkere til!!

 Lillegutt vokser nok i takt med meg, og aktivitetsnivået deretter- det kan vel tydelig sees i bloggen "babyboooogie" under her! - Han er ganske morsom til tider da selv om det iblant innebærer litt smerte å få en fot eller arm dunkende under ribbeina... Vel han lever hvertfall i beste velgående der inne, var hos legen på torsdag og alt var fint. Ultralyd denne uka, gleder meg MASSEMASSEMASSE til å se forandringen fra sist, nå er det jo lenge siden og han har helt sikkert blitt ganske mye større, åh veslegutten min <3

 AKTIVITET: MASSE!!
VANN I KROPPEN: ikke merkbart på utsida egentlig, ikke hoven eller noe!
LIKER: is,is,is,is og mere is :-)
LIKER IKKE: fiskekaker (måtte nevnes da vi skulle ha det til middag idag OG!)
FRITIDSSYSSEL: selv om jeg er sykmeldt har jeg ikke allverden med fritid allikevel, men er megasosial med familien da, og bortsett fra det er jeg jo på stallen hver dag men er ikke kjempelett å ri lenger!... så tv, data, sove?
VEKTØKNING: 8-9kg- har faktisk vært heldig der føler jeg da jeg ser det er noen som går opp over 20kg, men jeg syns for all del at det er tungt nok -.-

Ellers er jeg forferdelig trøtt hele døgnet, surrer stort sett rundt som en zombie - men en ganske fornøyd zombie egentlig da <3

 
ååååhopp : )


4 HERLIGE

Mia - Mamma til Aurora

15.mai.2011 kl.23:05

Gratulerer så mye med uke 31! :) Fiine babymagen! ü Masse lykke til videre :)

Hilde og Adrian

16.mai.2011 kl.13:30

Mia Beathe: Tusen takk for det :D Lykke til videre du også D;

Vilde

16.mai.2011 kl.21:11

Du har gått ned i vekt selv, og lagt på deg i tillegg... Så du er nok rundt 14kg gravid du også minst.. Noen går ikke ned noe,men går bare opp.. Helt normalt hvertfall :)

Hilde og Adrian

16.mai.2011 kl.21:35

Vilde: eller hege, eller ørjan- vilde er fint det og, for all del :p .. ja var det jordmora sa og, at "summen" over hele ble den samme som før.. er noen kilo uansett, men gla jeg ikke har 30 kg å gå ned igjen da i allefall og at resten av kroppen ikke er så hoven:)

Skriv en ny kommentar

Hilde og Adrian

Hilde og Adrian

20, Løten

Hild Mari, mer kjent som Hilde. Blogger om min hverdag som alenemor til Adrian, som ble født 30. juli 2011. Jeg er født og oppvokst i Løten, og kjøpte i August 2011 min egen leilighet i sentrum. Fullførte studiespesialisering i 2010 og planen er å studere jus på Lillehammer eller i Hønefoss neste høst. Ellers er jeg litt engasjert i politikk, gjennom SV og SU. Kontakt via melding eller på hildebjorke91@gmail.com

hits